Gretas historia: ingen är för liten för att göra något stort av Valentina Camerini

Nummer: 11049
Titel: Gretas historia: ingen är för liten för att göra något stort
Originalets titel: La storia di Greta
Författare: Valentina Camerini
Översättare: Margareta Zetterström
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7861-584-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Femton år gammal inser Greta Thunberg att det måste till stora förändringar för att rädda klimatet och miljön här på jorden.

Om boken:
För att vara en sensommarmorgon i Stockholm var den 20 augusti 2018 extremt varm. På nyheterna kunde man höra att temperaturerna de senaste månaderna varit ovanligt höga och att skogsbränder härjade runt om i Sverige. Den dagen inledde den då femtonåriga Greta Thunberg sin strejk framför riksdagen: Vi kan inte vänta längre, politikerna måste göra något för att rädda miljön.

Förbered er på en historia om hopp, mod och övertygelse. Detta är berättelsen om Greta Thunberg, men också om många andra barn över hela världen som trotsar vuxenvärldens ointresse och bristande engagemang och kämpar för en bättre framtid. Man är aldrig för liten för att göra skillnad.

Greta Thunberg, född 2003, är miljöaktivist. I augusti 2018 strejkade hon från skolan och satte sig framför riksdagshuset för att uppmana politikerna att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen. Hennes initiativ spred sig långt utanför Sveriges gränser och inspirerade ungdomar världen över. Greta har deltagit, och dessutom talat, på FN:s klimatkonferens i Katowice och Världsekonomiskt forum i Davos. Hon är nominerad till Nobels fredspris 2019 och hon slutar inte att kämpa för vår planets överlevnad.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Stark, tänkvärd & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar