Den vita boken av Han Kang

Nummer: 11138
Titel: Den vita boken
Originalets titel: The White Book
Författare: Han Kang
Översättare: Anders Karlsson & Okkyoung Park
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2016/2019
ISBN: 978-91-27-16194-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det första jag gjorde när jag på våren bestämde mig för att skriva om vita saker var att sammanställa en lista.

Om boken:
I Den vita boken möter vi en författare som befinner sig i Warszawa för att arbeta. Med den slags hypersensibilitet som blivit Han Kangs signum fäster berättaren sin uppmärksamhet på sin omgivning, dess historia, struktur, färger. En snötäckt europeisk stad långt hemifrån utgör fonden för en stramt poetisk undersökning av sorg genom en ovanlig prisma – färgen vit.

Stadens och naturens vita – snön, saltet, månen, en vit fågel – öppnar rum mot en privat sorg, som har med lindor, en spädbarnsskjorta och svepning att göra. I denna mäktiga bok om tomrummet efter en syster som dog efter bara några timmar i livet får Han Kangs centrala teman – liv, död, historia, minne – en mjukare och närmare behandling.

Min åsikt:
Magiskt, vackert & lysande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar