1794 av Niklas Natt och Dag

Nummer: 10925
Titel: 1794
Författare: Niklas Natt och Dag
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-37-15370-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det är januari nu, året nyss blivet 1794.

Om boken:
En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för.
I den andra delen i Niklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall.

Min åsikt om första boken i serien:
1973 (1)

Min åsikt:
Skrämmande, mörk & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar