Mannen från Thule av Mads Peder Nordbo

Nummer: 10932
Titel: Mannen från Thule
Originalets titel: Kold angst
Författare: Mads Peder Nordbo
Översättare: Kalle Hedström Gustafsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-0-017501-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tupaarnaq blickade ut över sluttningen och utkanten av byn.

Om boken:
Journalisten Matthew Cave har flyttat till Grönland, delvis för att lämna minnena från sitt liv i Danmark bakom sig. På Grönland stöter han på information om sin egen far, en amerikansk soldat som var stationerad på den amerikanska militärbasen Thule. Men hans pappa tycks ha försvunnit under mystiska omständigheter.Matthew upptäcker också att han har en yngre halvsyster, Arnaq. Arnaq har åkt iväg med sina kompisar för att sova över i den övergivna hamnstaden Færingehavn. När ungdomarna inte hör av sig beger sig Matthew och hans vän Tuparnaaq dit och upptäcker att något måste ha gått mycket fel. Två av ungdomarna är döda medan Arnaq är försvunnen.

Detta är andra boken i Grönlandsserien.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Flickan utan hud (1)

Min åsikt:
Spännande, fascinerande & mörk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar