Kedjan av Adrian McKinty

Nummer: 10983
Titel: Kedjan
Originalets titel: The Chain
Författare: Adrian McKinty
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn & Gösta Svenn
Förlag: Mondial
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88919-13-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Hon sitter på busshållplatsen och kollar sina gillamarkeringar på Instagram.

Om boken:
Det är en morgon som vilken som helst. Rachel Klein har just lämnat sin dotter Kylie vid busshållplatsen när ett samtal från dolt nummer förändrar allt. En kvinnoröst meddelar att Kylie är kidnappad och om Rachel någonsin vill återse dottern måste hon betala en lösensumma — och hon måste kidnappa ett annat barn.

Den som ringer är själv en mamma vars son blivit bortförd, och gör Rachel inte exakt som hon säger kommer både pojken och Kylie att dö. Rachel är nu en del av KEDJAN, en skoningslös turordning där någon tjänar pengar på att göra föräldrar till förövare. Reglerna är enkla: hitta pengarna, hitta ditt offer och begå sedan en handling du aldrig trodde dig kapabel till för bara 24 timmar sedan.

Min åsikt:
Spännande, mörk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar