Staden & Staden av China Miéville

Nummer: 10999
Titel: Staden & Staden
Originalets titel: The City & The City
Författare: China Miéville
Översättare: Fredrik Malmquist
Förlag: Doppelgänger
Utgivningsår: 2009/2019
ISBN: 978-91-88391-06-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag kunde varken se gatan eller något av bostadsområdet.

Om boken:
Den unga studenten Mahalia Geary hittas brutalt mördad i den förfallna staden Beszel, någonstans i utkanten av Europa. När inspektör Tyador Borlú tar sig an fallet ser det först ut som ett rutinfall. Men i Beszel, och dess modernare tvillingstad Ul Qoma, är inget vad det först verkar vara. Städerna är belägna på till största del samma yta och delar vägar, hus och invånare. Men de är ändå två helt separata städer och dess befolkning gör sitt bästa för att inte se den andra staden. Över allting svävar en hemlig osynlig makt som håller medborgarna i schack och hindrar dem från att göra intrång i den andra staden.

Spåren leder snart till en märklig och våldsam värld fylld av konspirationer och politiska motsättningar. För att lösa fallet måste Borlú samarbeta med polisen i Ul Qoma, den enda stad i världen som är lika märklig som hans egen, och resa över en gräns som inte liknar någon annan.

Min åsikt:
Fascinerande, spännande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar