Skärvornas drottning av Johanna Nilsson

Nummer: 11015
Titel: Skärvornas drottning
Författare: Johanna Nilsson
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7545-925-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Där, mitt barn, blir du fri”, förklarar mormor.

Om boken:
Unga Hedvig drömmer om ett annat liv än det som familjen stakat ut åt henne. Hon vill lära sig att läsa och skriva, hon vill förstå stjärnorna och naturen. Och framförallt vill hon bort från hemmet i Ransta. Så en dag ger hon sig bara av …

Det är midvinter år 1521 och Hedvig rör sig som en flykting genom ett Sverige präglat av danske kung Kristians grymheter. Hon möter den unge Gösta, även han på flykt. De tillbringar endast en natt tillsammans men Hedvig blir havande – med den blivande kung Gustav Vasas förstfödda barn. Hedvig och barnet får ett hem i ett nunnekloster, där hon får chans att lära sig mer om världen. Men hon tänker fortfarande på Gösta och kan inte sluta hoppas på att han en dag ska göra henne till sin riktiga drottning.

Min åsikt:
Berörande, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar