Jag hade så mycket av Trude Marstein

Nummer: 10994
Titel: Jag hade så mycket
Originalets titel: Så mye hadde jeg
Författare: Trude Marstein
Översättare: Lotta Eklund
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-0-017900-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Så varmt det är, så lång den här sommaren har varit.

Om boken:
Monika är 13 år och vet att allt hon upplever kommer att tillhöra en annan tid. Hon är 27 och en äldre professors älskarinna. Hon är 37 och bor hos Geir, de har Maiken som rytmiskt suger på sin napp och saknar hår i nacken. Monika är också 46, har en bakgård med höns och tycker att livet består av hopplösa försök till gemenskap. Hon är 50 år och möter sin mors ansikte i spegeln över grönsaksdisken i mataffären.

Jag hade så mycket är en roman om längtan efter passion och mening, men också om känslan av att allting glappar, att ingenting går att hålla kvar och att man kanske varken vill eller kan höra ihop med någon.

Min åsikt:
Gripande, vacker & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar