Louisianas väg hem av Kate DiCamillo

Nummer: 11029
Titel: Louisianas väg hem
Originalets titel: Louisiana’s Way Home
Författare: Kate DiCamillo
Översättare: Johan Nilsson
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-7813-079-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag tänker skriva ner allting, så att alla ska veta vad det blev av mig, så att om någon skulle stå vid sitt fönster en kväll och titta på stjärnorna och tänka, Kära nån då, vad blev det egentligen av Louisiana Elefante? så ska det finnas ett svar.

Om boken:
När Louisianas mormor väcker henne mitt i natten och berättar att domedagen är här, blir Louisiana först inte särskilt orolig. Hennes mormor har ofta konstiga idéer men den här gången är det allvar. Louisiana tvingas lämna sina vänner Raymie och Beverly, och ge sig ut på en farofylld resa.

I en liten stad i Georgia lär hon känna en sur motellägare, en präst med valrossmustascher och en mystisk pojke med en kråka på axeln. Och ju mer hon lär känna dem, desto mer vill hon stanna där. Måste hon resa vidare? Ska hennes liv bara vara fyllt av avsked? Eller kan det vara så, att hon faktiskt har hittat hem?

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar