Alla vill ju hem av Anna Brynhildsen

Nummer: 11070
Titel: Alla vill ju hem
Författare: Anna Brynhildsen
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-46-23579-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Inget av det hade väl hänt om det inte vore för lägenheten.

Om boken:
När Rebeckas kille gör slut måste hon vid sidan om sitt vikariat som biologilärare börja plugga för att behålla studentlägenheten. På kursen i jiddisch träffar hon Elinor och en kompromisslös vänskap uppstår. Av Elinor får hon höra att man kan vara vad man vill, även om ens mamma är en inkognito-judinna och ens pappa ett rövhål. Men samtidigt börjar andra relationer att krackelera och hon riskerar att tappa kontrollen över en minst sagt invecklad jobbsituation.

Alla vill ju hem är en samtidsroman som utspelar sig i Lund och Malmö och som handlar om identitet, antisemitism och trauman som sträcker sig över generationer. Men också om att vara vilse i största allmänhet.

Min åsikt:
Underhållande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar