Kväll i paradiset + Välkommen hem av Lucia Berlin

Nummer: 11097
Titel: Kväll i paradiset + Välkommen hem
Originalets titel: Evening in Paradise & Welcome Home
Författare: Lucia Berlin
Översättare: Eva Johansson
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-27-16427-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hör din fars förmaning och förkasta inte din mors undervisning, för de är en skön krans för ditt huvud och en vacker kedja för din hals.

Om boken:
Handbok för städerskor innehöll drygt hälften av de sjuttiosju noveller som Berlin gav ut under sitt liv. Den nya, efterlängtade volymen Kväll i paradiset är ett noggrant urval ur den andra hälften, gjort av författarens son Jeff Berlin. Tjugotvå aldrig tidigare översatta noveller skrivna med den vakna blick för livets absurditeter och det vackra mitt i det fula som så många läsare kommit att älska.

Volymen innehåller också Välkommen hem: en självbiografi. Mot slutet av sitt liv arbetade Lucia Berlin på en serie självbiografiska skisser som sträckte sig från 1936 och fram till 1966. Jeff Berlin har färdigställt materialet, som också innehåller brev och foton. Detta är historien om Lucia Berlins liv, så som hon själv ville berätta den.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar