Berättelsen om Alice Hart av Holly Ringland

Nummer: 11080
Titel: Berättelsen om Alice Hart
Originalets titel: The Lost Flowers of Alice Hart
Författare: Holly Ringland
Översättare: Jan Hultman & Annika H Löfvendahl
Förlag: Etta / Sekwa
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-87917-76-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
I fjällpanelhuset i slutet av gatan satt nioåriga Alice Hart vid sitt skrivbord framför fönstret och föreställde sig olika sätt att tända eld på sin pappa.

Om boken:
Alice Hart är nio år gammal när hon blir föräldralös och måste flytta till sin farmor som hon aldrig har träffat. Hennes farmor June driver en blomsterodling och lär henne allt om Australiens inhemska vildblommor och varje blommas betydelse. Blomsterspråket blir ett sätt för Alice att uttrycka det hon inte klarar av att säga med ord.

Hon finner sig tillrätta hos June och de andra kvinnorna på blomsterodlingen, men blir under uppväxten allt mer frustrerad över hur lite hon vet om sin familjs förflutna. När Alice är i tjugoårsåldern får ett oväntat svek hennes tillvaro att rasa samman än en gång. Då ger hon sig av till centrala Australiens storslagna öken för att börja om på nytt och hitta sina egna vägar i livet. Hon tror att hon har funnit vad hon sökte efter när hon träffar en man och förälskar sig. Men vem är han egentligen?

Min åsikt:
Underbar, vacker & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar