Alla är ledsna nuförtiden av Bart Moeyaert

Nummer: 11208
Titel: Alla är ledsna nuförtiden
Originalets titel: Tegenwoordig heet iedereen Sorry
Författare: Bart Moeyaert
Översättare: Annika Johansson
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-7813-108-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Min bror sitter med kniv och gaffel i högsta hugg.

Om boken:
Bianca är tolv år, och borde enligt hennes mamma ha levererats med en instruktionsbok. Hennes lillebror lider av en hjärtsjukdom och får all uppmärksamhet hemma, och hos sin pappa är Bianca inte längre välkommen — han har flyttat ihop med sin mycket yngre flickvän och tycker att det räcker att träffa sin dotter varannan helg.

Bianca säger ingenting — det är något hon är bra på — men det är omöjligt att tysta tankarna som far runt i hennes huvud. Och en dag kommer Billie King på oväntat besök till Biancas vardagsrum. Biancas favoritskådespelerska! Med Billie i närheten inser Bianca så småningom hur hon ska göra för att uttrycka sina känslor.

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Stark, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar