När sista strofen klingat ut av Marianne Cedervall

Nummer: 11261
Titel: När sista strofen klingat ut
Författare: Marianne Cedervall
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7861-605-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tangisa missionsstation vilar tyst i den afrikanska natten.

Om boken:
Det lackar mot jul i Mullvalds socken. Anki och barnbarnet Maja är i full gång med förberedelserna inför familjeinvasionen från fastlandet. Ankis parhäst Tryggve har däremot riktat in sig på en lugn och skön julhelg tillsammans med rottweilern Putte.

Helt oannonserat dyker så Tomas och Nils upp, ett par som Anki och Tryggve lärt känna på en resa till Italien. Paret ska semestra på Gotland över jul och Tomas har bestämt sig för att lösa mysteriet med vad som hände hans gammelmoster Dagny när hon på fyrtiotalet kom tillbaka till Gotland från ett liv som missionär i Afrika.

Allt går dock inte bara sin gilla gång med bullbak, köttbulletrillning och gamla brev från Afrika. Maja har tonårsproblem som Anki har svårt att hantera och ju närmare Tomas kommer sanningen om sin gammelmosters försvinnande, desto mer spänd blir situationen i en för honom okänd familj i socknen. Kommer sanningen fram står den familjen inför total kollaps. För att göra ont värre drar en rejäl snöstorm in över Gotland och lamslår hela ön.

När Anki i vanlig ordning handlar först och tänker sedan blir situationen riktigt farlig, och från fastlandet finns ingen hjälp att få – alla kommunikationer är avskurna.

Detta är femte boken om Anki Karlsson.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Av skuggor märkt (1), Låt det som varit vila (2), Dit solen aldrig når (3) & Som daggen stilla kysst (4).

Min åsikt:
Underhållande, spännande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar