Min fars hemlighet av Sara Blædel

Nummer: 11262
Titel: Min fars hemlighet
Originalets titel: Bedemandens datter
Författare: Sara Blædel
Översättare: Jessica Hallén
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2016/2020
ISBN: 978-91-7795-231-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vad menar du med att du inte borde ha berättat det för mig?

Om boken:
När Ilka Jensen får veta att hennes far har dött i USA och att hon är omnämnd i hans testamentet kommer nyheten som en chock. Den 40-åriga skolfotografen har nämligen inte hört av honom sedan han stack ifrån familjen när Ilka var sju år. Eftersom saknaden efter pappa har påverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon är intresserad av själva arvet, utan för att försöka få svar på sina frågor. Varför stack han bara och lät bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen?

Det blir dock mer komplicerat än Ilka förutsett. Hon möter pappans nya mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far haft en hel del att dölja. Ilka är dock inte den som låter sig avvisas, hon börjar gräva i pappans förflutna.

Detta är första delen i trilogin Familjearvet.

Min åsikt:
Spännande, underhållande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar