Requiem på Dimön av Mariette Lindstein

Nummer: 11264
Titel: Requiem på Dimön
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-509-4710-6
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från HarperCollins Nordic.

Bokens första mening:
I begynnelsen fanns det en närvaro vars beslut var att existera.

Om boken:
Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av …

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald – och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar ”Requiem” – dödsmässan – tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.

Detta är fjärde (fristående) boken om ViaTerra och Dimön.

Min åsikt om tidigare böcker:
Sekten på Dimön (1), Sekten som återuppstod (2) & Sektens barn(3).

Min åsikt:
Spännande, suggestiv & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar