Straffet av Yrsa Sigurdardóttir

Nummer: 11277
Titel: Straffet
Originalets titel: Sogid
Författare: Yrsa Sigurdardóttir
Översättare: Villemo Linngård Oksanen
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2015/2020
ISBN: 978-91-1-50947137
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Skolhuset kastade en kylig skugga över den tomma skolgården.

Om boken:
Tolv år efter mordet på en ung flicka påträffas en nedgrävd tidskapsel i Reykjavik. Den innehåller tio år gamla brev från skolbarn. Men där finns även ett helt annat, osignerat, brev en lista med initialer på framtida mordoffer. Kort därefter hittas två stympade händer. Det är tydligt att de avlägsnats medan personen var vid liv, men ändå har polisen inte fått rapporter om någon saknad eller skadad person. När den första kroppen väl dyker upp följs den snabbt av ytterligare en, och det står klart att brevet i tidskapseln inte är ett barns oskyldiga påhitt …
Polisen Huldar har degraderats på grund av sitt agerande i ett tidigare fall, och det är inte bara i relationen till kollegorna som det skaver. Barnpsykologen Freyja vill inte heller ha med honom att göra, något han försöker reparera genom att koppla in henne i sin nya utredning. Men när Huldar och Freyja dras allt djupare in i fallet och mördarens mörka värld upptäcker de att inget är som det verkar.

Detta är andra boken om Freyja & Huldar.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Arvet (1)

Min åsikt:
Briljant, spännande & skakande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar