Systrarna från Toscana av Lori Nelson Spielman

Nummer: 11356
Titel: Systrarna från Toscana
Originalets titel: The Star-Crossed Sisters of Tuscany
Författare: Lori Nelson Spielman
Översättare: Sanna Östergren
Förlag: Louise Bäckelin
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7799-175-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från LB förlag.

Bokens första mening:
En gång för länge sedan, i den italienska staden Trespiano, uttalade Filomena Fontana, en ful och bitter flicka med en förtrollande vacker lillasyster, en förbannelse över alla familjen Fontanas småsystrar, en förbannelse som tvingade dem att leva hela sina liv utan kärlek.

Om boken:
Ända sedan den dag för mer än tvåhundra år sedan då Filomena Fontana lade en förbannelse över sin syster har inte en enda av släkten Fontanas småsystrar hittat kärleken. Vissa, som Emilia, lycklig singel och bagare i sin morfars deli i Brooklyn, påstår att det är ett rent sammanträffande. Andra, som hennes sexiga, kärlekstörstande kusin Lucy, tror helhjärtat på den gamla legenden. Båda blir dock lika förvånade när deras gammelmoster ringer upp dem med ett häpnadsväckande förslag: om de följer med henne på en resa till Italien lovar moster Poppy att hon ska träffa sitt livs kärlek på trappan till kyrkan i Ravello på sin åttioårsdag, och därmed bryta förbannelsen en gång för alla.

Bland Venedigs kanaler, Toscanas gröna, böljande kullar och Amalfikustens förtrollande byar blommar romanser upp, öden beseglas och familjehemligheter uppdagas hemligheter som kan komma att skada släkten långt mer än en tvåhundra år gammal förbannelse.

Min åsikt:
Charmig, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar