Fränder av Emma Donoghue

Nummer: 11434
Titel: Fränder
Originalets titel: Akin
Författare: Emma Donoghue
Översättare: Birgitta Wernbro Augustsson
Förlag: Louise Bäckelin
Utgivningsår: 2019/2020
ISBN: 978-91-7799-169-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från LB förlag.

Bokens första mening:
En gammal man packar sina väskor.

Om boken:
Franskfödde Noah är en pensionerad kemiprofessor som bor på Upper West Side i New York. Han planerar att för första gången sedan han var barn, återvända till sin hemstad Nice. Precis innan Noah ska åka får han ett oväntat samtal från socialtjänsten. Han visar sig vara närmast anhörig till 11-åriga Michael, som behöver bli akut omhändertagen. Motvilligt bestämmer han sig för att ta med pojken på sin resa.

Väl framme i Nice, med den minst lika motvilliga Michael i släptåg, börjar Noah nysta i sin familjehistoria. Det omaka paret har till en början svårigheter med att komma överens, men mitt i deras gnabbande om steak frites och skärmtid börjar de sakta att finna varandra. De märker snart att de har mer gemensamt än de trott.

Min åsikt:
Fantastisk, varm & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar