Maskrosbarnen och stöldligan av Jenny Jennerhed

Nummer: 11502
Titel: Maskrosbarnen och stöldligan
Författare: Jenny Jennerhed
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-89147-78-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag.

Bokens första mening:
Det är mörkt i rummet när Isa vaknar.

Om boken:
Noel är Isas bästa kompis, fast bara när ingen ser. Det sista Isa vill är att de vanliga kompisarna ska tycka att hon är konstig. Hon har nog med problem och är livrädd att någon ska upptäcka hennes mörka hemlighet: att mamma dricker.

En stöldliga härjar på orten och när Isas mammas örhängen försvinner blir Isa anklagad. Av en slump snubblar hon och Noel över stöldligans hemliga gömställe och Isa bestämmer sig för att leta upp örhängena och visa att hon är oskyldig. Tjuvarna är dem hack i häl. Isa och Noel har ingenstans att gömma sig.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Gripande, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar