Käre Edward av Ann Napolitano

Nummer: 11538
Titel: Käre Edward
Originalets titel: Dear Edward
Författare: Ann Napolitano
Översättare: Manne Svensson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-46-23689-4
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Wahlström & Widstrand.

Bokens första mening:
Det blänker nyrenoverat om Newark Airport.

Om boken:
En sommarmorgon lyfter ett flygplan från New York till Los Angeles. Det är 191 passagerare ombord, bland dem en ung kvinna som tar ett graviditetstest på flygplanets toalett, en Wall Street-miljonär som flirtar med flygvärdinnan, en skadad soldat som återvänder från Afghanistan och två föräldrar som flyttar över landet med sina söner. När planet kraschar på ett fält i Colorado är den yngste av dessa pojkar, 12-årige Edward Adler, den enda som överlever.

Edward kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad och för att hitta en plats i världen utan sin familj. I det nya hemmet hos mostern och hennes man är den enda trösten vänskapen med flickan i huset bredvid, Shay. Tillsammans gör Edward och Shay en häpnadsväckande upptäckt: gömda i familjens garage finns säckar med brev från släktingar till de andra passagerarna, adresserade till Edward.

Eftersom Edward växer upp i skuggan av barndomens plötsliga tragedi tvingas han konfrontera några av livets mest djupgående frågor: Hur gör vi det mesta av den tid vi får? Och vad betyder det att inte bara överleva, utan att verkligen leva?

Min åsikt:
Lysande, stark & välskriven!

Vald till månadens bok i november 2020.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar