Döden som vakar av Anne-Marie Schjetlein

Nummer: 11561
Titel: Döden som vakar
Författare: Anne-Marie Schjetlein
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-78353-78-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Uppgiften var inget som Patrik såg fram emot.

Om boken:
Andreas, Stina och barnen är lyckliga i sin stora bonus-familj och njuter av tillvaron med bebisen Julia. Men för Andreas tar arbetet på sjukhuset ut sin rätt. Personalen är slutkörd och stressen hotar kvaliteten på vården. Andreas oroar sig även för en av sina svårt sjuka patienter som har sin pappa vid sin sida dag som natt. När hon äntligen vaknar upp ur koman är pappan som bortblåst och patienten hävdar att hennes föräldrar är omkomna sedan länge.

Hemma börjar Stina känna sig rastlös. Hon vill vara mer än fembarnsmamma och bestämmer sig för att ta tag i sina gamla frisördrömmar. Nu behöver hon och Andreas anpassa sig till en ny vardag om inte familjelyckan ska hotas. Samtidigt oroar sig vännen Lena för sin frånvarande man. Andreas kan inte släppa mysteriet med den försvunne pappan, och upptäcker snart liknande fall runt om i Sverige. Vem är han och varför utgav han sig för att vara patientens närmaste anhörig? När Andreas börjar lägga ett pussel framträder en bild av det mest förbjudna.

Döden som vakar är femte boken i serien om kirurgen Andreas.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Döden kvittar lika (1), Döden den bitterbleka (2), Döden ingen ser (3) & Döden under ytan (4).

Min åsikt:
Spännande, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar