De apatiska av Gellert Tamas

Nummer: 832
Titel:
De apatiska
Författare: Gellert Tamas
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-27-08836-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Den elvaåriga flickan har varit sjuk länge, hon rör sig inte, inte heller reagerar hon på beröring, hon talar inte, hon äter inte, dricker inte… Inom några minuter kommer poliser att ta sig in i hennes rum på sjukhuset, koppla bort droppet, bära ner henne till en väntande bil, föra henne till Migrationsverkets förvar i Malmö för att dagen efter förpassa henne ut ur Sverige.

Det här är en berättelse om landet Sverige. Steg för steg blottlägger Gellert Tamas hur tjänstvilliga politiker, aningslösa journalister, organiserade högerextremister och högt uppsatta läkare och psykiatriker gemensamt skapar en bild av de så kallade apatiska barnen. En bild byggd på fördomar och vandringssägner, som till slut uppfattas som en sanning.

Min åsikt:
Den berör, den upprör och den är skrämmande stark.

Läs den!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar