Den stora gåvan av Rebecka Walan

Nummer: 11572
Titel: Den stora gåvan
Författare: Rebecka Walan
Förlag: Mormor
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-88533-69-2
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Rebecka Walan.

Bokens första mening:
När jag var fyra år började min mammas mage bli väldigt tjock.

Om boken:
Det här är en berättelse om en annorlunda uppväxt och om vad som hände i 60-talets Sverige. Varför kände sig en svensk kvinna tvungen att lämna bort sitt nyfödda barn till sin bästa väninna och kapsla in födelsen i en hemlighet. Hemligheten som råkade vara jag. Chocken när jag som tjugo fyraåring fick veta att min biologiska mor var en kvinna jag känt i hela mitt liv har jag burit med mig allt sedan dess.

Det börjar med en resa till Istanbul. Med den som utgångs punkt nystas historien upp och den blir också startskottet på en detektivartad jakt efter min biologiska pappa. Det leder till ett rotande i de svenska arkiven där den ena ledtråden leder till en annan, till Istanbuls lager av historia, till den grekiska minoriteten som levt där sedan urminnes tider, till möten med åldrande in vandrare som kommit från Konstantinopel till Sverige på 60- talet, men också till ett grävande i de egna släktleden och de minnen som finns kvar. Frågan är: Går pappa att hitta, eller är spåren igensopade för alltid?

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar