Hittebarnet av Stacey Halls

Nummer: 11573
Titel: Hittebarnet
Originalets titel: The Foundling
Författare: Stacey Halls
Översättare: Sara Jonasson
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-78355-59-4
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Alla spädbarnen var lindade som små paket, färdiga att skänkas bort.

Om boken:
London, 1754. Bess tittar upp mot byggnaden framför sig. På avstånd hörs barnröster. Hon ska äntligen hämta hem sin utomäktenskapliga dotter Clara. Hon ber och hoppas att flickan lever efter sex år i Foundlinghemmets vård. Hon får ett än värre besked. Clara har redan hämtats av henne själv. Bess inleder en förtvivlad jakt för att ta reda på vem som har tagit hennes lilla flicka, och varför.

I en annan del av London har en ung änka hållit sig isolerad i sitt hus i tio år. Det förflutna hotar att förgöra den trygga tillvaro hon byggt upp och hon har svårt att ta hand om sitt barn. Hennes nära vän, en ambitiös läkare på Foundlinghemmet, övertalar henne att anlita en barnflicka till sin dotter. Men vågar hon släppa en främling inpå livet?

Min åsikt:
Briljant, gripande & skickligt skriven!

Vald till månadens bok i december 2020.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar