Omaja: den första tiden av Marie Wildhammar Okker

Nummer: 11607
Titel: Omaja: den första tiden
Författare: Marie Wildhammar Okker
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7634-001-1
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag.

Bokens första mening:
Nä jag blir arg blir jag som en eldsprutande drake.

Om boken:
Här på Omaja finns det inga träd ännu. Jorden, med min bästa kompis Rita, ligger ljusår bort. Kanske kommer jag aldrig tillbaka dit. Men jag har min berättelse, och den tänker jag berätta fast det är förbjudet.

Ilona är elva år och måste flytta med sina föräldrar till planeten Omaja. Hennes mamma är forskare och behövs där när luften blir allt sämre på jorden och det är farligt att vara ute utan munskydd. Men Ilona har inte alls någon lust att vara där, trots att hon till och med har fått en sällskapsrobot. En dag tar hon sig in i de förbjudna växthusen och träffar Tor. Efter det blir inget sig likt. Stämmer det verkligen att de som bor på Omaja bestämmer allt tillsammans?

Omaja : Den första tiden är en berättelse om mod, om att bli lyssnad på och om att orka byta till en värld som ser helt annorlunda ut.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande, gripande & fascinerande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar