Djurhus A av Lise-Lott Alsenius & Louise Cederlöf

Nummer: 11616
Titel: Djurhus A
Författare: Lise-Lott Alsenius & Louise Cederlöf
Förlag: Stellar
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-88981-07-3
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Stellar förlag.

Bokens första mening:
Så fort han klev in i rummet ökade aktiviteten i burarna.

Om boken:
Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört.

Samtidigt kämpar den prisbelönta journalisten Rebecca Russo med att hitta mening i tillvaron. Hon får i uppdrag att skriva en artikelserie om djurförsök men när hon ska möta forskningschefen Carl Adam Bastin för en intervju är han spårlöst borta. Dagen efter får hon ett mejl från en okänd avsändare med en film på den kidnappade mannen. Det ska snart följas av flera.

Rebecca börjar göra en egen utredning kring forskningschefens försvinnande och kryper in under huden på både forskarvärld och djurskyddsorganisationer. För varje dag visar filmerna en alltmer nedbruten Bastin och polisen springer i cirklar. Kommer forskningschefen att överleva?

Min åsikt:
Fascinerande, spännande & suggestiv!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar