Nattavaara av Thomas Engström & Margit Richert

Nummer: 11619
Titel: Nattavaara
Författare: Thomas Engström & Margit Richert
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-78354-24-5
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Han hittade dem döda i bastun nere vid älven.

Om boken:
Erik hittar föräldrarna döda i bastun. Eftersom grannarna i byn fruktar en ny epidemi blir Erik bannlyst, och med sin lillasyster Sofia i släptåg tvingas han till en farofylld vandring mot Kiruna. Där finns jarlen – och Eriks enda chans att vinna tillbaka gården.

Torparen Marja, tidigare mellanchef i hemtjänsten, blir tillfångatagen av ett kriminellt gäng som hemsöker de norrbottniska skogsbygderna. Samtidigt har hennes man Mårten spårlöst försvunnit. Nu måste hon ställa sig in hos sina fångvaktare och försöka bli en av dem för att överleva.

Nattavaara är den första delen i en fängslande trilogi om Nordmark, en storslagen vision om en nära framtid där klimatkatastrofer, pandemier och finanskriser slitit ­sönder samhället. Norrbotten har brutit sig loss från ­Sverige och styrs av en enväldig jarl. På landsbygden ­råder hungers­nöd, och invånarna för en ständig kamp för att överleva i en värld där medmänsklighet eller hänsynslöshet kan vara skillnaden mellan liv och död.

Min åsikt:
Lysande, spännande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Nattavaara av Thomas Engström & Margit Richert“

  1. Nattavaara skall jag försöka klämma in snart. Den verkar så bra.

Lämna ett svar