Sinnesvilla av Susanne Schemper

Nummer: 11621
Titel: Sinnesvilla
Författare: Susanne Schemper
Förlag: Word Audio
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-8000-133-5
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Word Audio.

Bokens första mening:
Janne rullade försiktigt på nacken och greppade om fåtöljens armstöd i ett försök att sträcka ut ryggen.

Om boken:
När Janne drabbas av ryggskott och blir ofrivillig fånge i hemmet föds en idé. Han avskyr sin chef och får för sig att fejka en utmattningsdepression för att förlänga sjukskrivningen. När han sedan oväntat blir arbetslös får sömnlöshet och ångest honom att missbruka sprit och medicin. Han hamnar i en ond spiral och beter sig alltmer oberäkneligt. Enda ljusglimten är besöken hos sjukgymnasten Lena, som dessutom visar sig vara hans nyinflyttade granne.

Vanessa lever ensam medan pojkvännen Richard arbetar till sjöss. Mörkret och tystnaden skrämmer henne och i ett försök att bryta isoleringen bestämmer hon sig för att lära känna sina grannar. Detta beslut leder till oväntad vänskap, men också till flera skrämmande händelser. En av grannarna är den äldre kvinnan Alice. I hennes förflutna finns ett mörker som hon gör sitt bästa för att trycka undan.

Lena känner sig illa till mods i Jannes sällskap, samtidigt som hon är underligt attraherad av honom. I ett svagt ögonblick välkomnar hon Janne i sitt hem. Och därefter förändras allt, inte bara för henne.

Sinnesvilla är den tredje, fristående delen i Solingeserien.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Svinstian (1) & Ta min själ (2)

Min åsikt:
Lysande, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar