Den som ser av Herbjørg Wassmo

Nummer: 11688
Titel: Den som ser
Originalets titel: Den som ser
Författare: Herbjørg Wassmo
Översättare: Lotta Eklund
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-7789-282-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Historiska media.

Bokens första mening:
År 1890, nio dagar efter Sankt Hans.

Om boken:
Året är 1890 och Dina Grønelv ska gravsättas. Skadorna hon fick efter den omfattande branden på gården Reinsnes tog till slut hennes liv. Kyrkan är fylld till sista plats och längst fram står barnbarnet Karna. Den unga flickan meddelar hela församlingen det hon fick veta på sin farmors dödsbädd: Dina tog under sin levnad två människoliv.

Kort därpå slutar Karna att tala. Varken pappa Benjamin eller styvmamma Anna når fram till henne. Tystnaden smittar snart av sig även på deras relation. När Karna försöker ta sitt liv beslutar sig Anna för att ta med flickan Köpenhamn, där Karna kan få behandling på stadens mentalsjukhus. För Annas del innebär resan en välbehövlig distans från Benjamin och tid att tänka på vad hon vill göra med sitt liv. För att kunna följa behandlingen av styvdotterns sköra sinne tar Anna arbete i sjukhusets administration där hon lär känna Joakim, Karnas läkare.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar