Starkare än hatet av Tim Guenard

Nummer: 4
Titel: Starkare än hatet
Författare: Tim Guenard
Förlag: Chatolica/Libris
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-7195-695-6
Betyg: 3 av 5
Om boken:

Mamma lämnar honom bunden vid en elstolpe när han är tre år. Pappas nya fru låter honom sova i hundkojan. Pappa själv mosar hans näsa och trasar sönder hans ben. Och så börjar det – barnhem, psykvård, nunnor, fosterhem, gatan…
Tim överlever tack var sin dröm: en dag ska han hämnas.
Gång på gång rymmer han från sina misslyckanden, och i den kriminella världen och i boxningsringen kommer han närmare och närmare sina drömmars mål. Men är hatet starkast av all? Kan man hata människor som bara ger sin villkorslösa kärlek tillbaka?

Tim Guénards självbiografiska berättelse påminner på många sätt om Dave Pelzers Pojken som kallades det-serien, men med en viktig skillnad: först när Tim upptäcker att det finns något som är starkare än hatet kan hans liv förändras. Berättelsen om gatpojken som blev boxningsstjärna, och om hans omtumlande möte med tron och tilliten hos en grupp handikappade ungdomar, har fått över 300 000 fransmän att köpa boken och nu är den översatt till nio språk.

Min åsikt:
En stark bok om ett livsöde.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar