Lyster av Raven Leilani

Nummer: 11831
Titel: Lyster
Originalets titel: Luster
Författare: Raven Leilani
Översättare: Djordje Zarkovic
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2020/2021
ISBN: 978-91-8023-100-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Första gången vi har sex är vi båda två fullt påklädda och sitter vid var sitt skrivbord under arbetstid och badar i blått datorsken.

Om boken:
Edie kämpar sig igenom tjugoårsåldern – hon delar en sunkig lägenhet i Bushwick, New York, stämplar in och ut på sitt trista, administrativa jobb, och har utöver det ett vidlyftigt sexliv. Efter att ha legat med representanter från i stort sett varje avdelning på företaget vänder hon sig till en dejtingapp, där hon träffar Eric; en medelålders, gift, vit arkivarie med en öppen relation.
När Edie förlorar jobbet tvingas hon flytta in i gästrummet hos Eric och hans fru Rebecca. Hon blir snabbt en förebild för parets svarta, adopterade tonårsdotter Akila. Edie blir en hjälpande hand för Akila, hittills fullständigt ensam i ett ogenomträngligt vitt sammanhang. Lyster är en sexuellt laddad roman om en ung svart kvinna som försöker få utlopp för livets hunger, för sin längtan och ilska, under en tumultartad era.

Min åsikt:
Briljant, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar