Dungen av Rachel Mohlin

Nummer: 11847
Titel: Dungen
Författare: Rachel Mohlin
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177954149
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Där jag växte upp fanns öppna fält och vida marker som banade levnadsväg genom skogen.

Om boken:
Adina lever ensam i en stor Stockholmsvåning. Hon kryssar mellan välbetalda uppdrag som talarcoach, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning. En årsdag hon vill undvika är i antågande och när det ringer på dörren och hennes barndomsvän Malin står utanför briserar allt.

Nästan trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en liten by utanför Nässjö med sin ensamstående mamma. Livet kretsar kring frikyrkoförsamlingen där hierarkin är kvävande och ledarna har all makt över medlemmarna. Därför vill Malin bli Guds utvalda och hon tar med sig Adina till den förbjudna Dungen. Men inget går som det är tänkt. Ondskan hinner före och Adinas och Malins liv förändras för all framtid.

Min åsikt:
Lysande, gripande & skickligt skriven!

Vald till månadens bok i november 2021.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar