Varning för spöken av Daniel Edfeldt & Nora Surojegin

Nummer: 11867
Titel: Varning för spöken
Författare: Daniel Edfeldt
Illustratör: Nora Surojegin
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-32-21361-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från B Wahlströms.

Bokens första mening:
En vinande vind drar in i rummet.

Om boken:
Siri har tråkigt. Det är höstlov och hennes bästa kompis har rest bort. Men så råkar Siri hitta en lapp. På lappen står det att ”spökexperten Kaspar Blom söker en modig hjälpreda för kusliga uppdrag”. Siri är inte supermodig men hon är ganska listig och nyfiken, och bestämmer sig för att söka jobbet.
Siri knackar på hos Kaspar Blom som visar sig vara ett proffs när det gäller spöken. Kaspar intervjuar Siri och låter henne genomföra ett kusligt test för att bevisa att hon klarar av jobbet som hjälpreda.
Så ringer telefonen och Kaspar och Siri får sitt första uppdrag. Ett spöke har skrämt iväg alla gäster från hotell Strandvillan. Enligt Kaspar är det ett rutinuppdrag, men med spöken kan man aldrig veta …

Varning för spöken är den första boken i en ny mysryslig serie om nioåriga Siri och spökexperten Kaspar.

Ålder 6-9 år

Min åsikt:
Spännande, rolig & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar