Flickan som älskade Tom Gordon av Steven King

Nummer: 851
Titel:
Flickan som älskade Tom Gordon
Författare: Steven King
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 1999/2000
ISBN: 91-7133-635-4
Betyg: 2 av 5


Om boken:
”Världen hade tänder och den kunde bitas precis när den ville. Det upptäckte Trisha McFarland när hon var nio år. Klockan tio på morgonen tidigt i juni satt hon i baksätet på sin mammas Dodge Caravan. Hon hade på sig sin blå Red Sox-tröja, träningströjan (den med 36 GORDON på ryggen), och hon lekte med sin docka Mona. Klockan halv elva var hon vilse i skogen. Klockan elva försökte hon låta bli att tänka: Detta är allvarligt, det är mycket allvarligt. Försökte låta bli att tänka på att ibland när folk gick vilse i skogen så kunde de skada sig allvarligt. Ibland dog de.”

Nioåriga Trisha McFarland skall tillbringa lördagen med sin storebror och sin mamma. När de vandrar i skogen viker hon av från deras stig och hamnar allt djupare in i en vildmark full av faror och fasor. Speciellt när det börjar bli mörkt.

Trisha har bara sitt eget lokalsinne att gå efter, bara sin egen uppfinningsförmåga som skydd mot naturen, bara sitt eget mod som vapen mot den tilltagande skräcken. Till tröst har hon sin Walkman, där hon rattar in basebollaget Boston Red Sox kamper och lyssnar till hur hennes hjälte Tom Gordons avslut räddar hem matcherna. Och när mottagningen börjar bli otydlig tar Trisha till fantasin. Tom Gordon går bredvid henne i skogen – det blir hennes enda chans att klara sig mot fienden, den som bara de slaktade rådjuren och de kullvräkta träden vittnar om.

Min åsikt:
Självklart en spännande situation men boken i sig var ingen höjdare.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Flickan som älskade Tom Gordon av Steven King“

  1. Hejsan Jennie!
    Tänk så olika vi tycker! Första gången jag läste denna boken (2002) tyckte jag den var otroligt bra och spännande. Läste om den nyligen och tyckte fortfarande väldigt bra om den, även om jag läst andra som varit mer spännande. Fick också både maken och den då 15-årige sonen till att läsa den och den fick gott betyg av båda två. Inte så lätt att få ungdomar att läsa böcker idag, så det var en bedrift, tycker jag!
    Önskar dig ett Gott Nytt År på samma gång!
    Kram Pia

  2. […] bokbloggare om ”Flickan som älskade Tom Gordon”: Jennies boklista 55.603331 […]

Lämna ett svar