Tant Gredelin på turné av Anna Lena Stålnacke

Nummer: 11914
Titel: Tant Gredelin på turné
Författare: Anna Lena Stålnacke
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-78356-61-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Nu började nomadlivet.

Om boken:
Vivi har blivit med både butikslokal och bos­tad. För kompanjonen Marika är läget lika illa.

Vad gör två hemlösa 50-plussare som inte ens lyckats få tag på ett Airbnb-boende till rimligt pris? Jo, de ger de sig ut på en roadtrip genom Sverige i den före detta turnébussen Merkurius som Marika bytt till sig mot sin bil. De kallar sig vintagenomader, bor i bussen, han­dlar på loppisar längs vägen och säljer sedan sina fynd på marknader.

Under resan hinner Vivis förflutna ikapp henne. För att kunna hyra butikslokalen sålde hon ett elevarbete från konstfack som flera år tidigare dumpats i hennes hem. Nu har konstnären slagit igenom i New York och Vivi kontaktas av en ad­vokatfirma. Inför hotet om rättsliga åtgärder kontaktar hon motvilligt sitt ex Richard, som är jurist. Han hjälper henne gärna, men hoppas dock på mer från Vivi än hon vill ge.

Tant Gredelin på turné är den fristående fortsättningen på Tant Gredelins vintage.

Ljudbok inläst av Viktoria Flodström.

Min åsikt:
Fantastisk, charmig & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar