Igelkottsklubben av Ann-Charlotte Alvefors

Nummer: 859
Titel:
Igelkottsklubben
Författare: Ann-Charlotte Alvefors
Förlag: Normal
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-0-86347-02-4
Betyg: 2 av 5


Om boken:
Dolores Johnsson är en nostalgiflanör. Hon återvänder gärna till platser förknippade med minnen: minnen av Henry i ett Göteborg då Volvo PV 444 erövrade världen och svenska händer och hjärnor skapar Volvos värde.
Men vissa minnen vill man inte återvända till.
De minnen man aldrig yppat för någon.

Dolores är medlem i Igelkottsklubben, en grupp kvinnor med ett gott öga till mat och rusdrycker, till dans, högläsning, skvaller och kortspel. Kvinnor som genom tiderna tvingats leva med taggarna utåt. Kvinnor som funnit varandra i en utsatthet av våld och skam.
Nu fyller Dolores år. Födelsedagen ska firas med barnen och Dolores ger sig ut på stan för att skaffa något secondhandnytt som passar till festligheterna. Hon har ingen aning om att den trevliga överraskningen som väntar kommer att hota hemligheten hon levt med sedan ungdomsåren i Kullabyggden då hon var 16 år och bar månviolsklänningen.
Trådarna vävs samman.

Min åsikt:
Bokens huvudperson Dolores är en intressant och underhållande figur, men tyvärr tycker jag inte att de andra delarna av boken är lika starka.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar