Vildingarna av Dave Eggers

Nummer: 864
Titel:
Vildingarna
Författare: Dave Eggers
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-37-13565-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Den älskade barnboken Till vildingarnas land av Maurice Sendak har redan blivit film i regi av Spike Jonze. Nu har Dave Eggers tolkat historien på sitt alldeles egna vis och skapat en saga för alla åldrar. Det är en rolig, mörk och suggestiv berättelse, men också en känslig skildring av ett barns utsatthet.

Max känner sig ensam i en obegriplig vuxenvärld. En kväll när han har bråkat med sin mamma rymmer han hemifrån och hamnar på den ö där vildingarna bor. Efter att nästan ha blivit uppäten lyckas han övertyga dem att han är deras kung. Men snart inser Max hur svårt det är att styra över vildingarna, och saker och ting blir alltmer komplicerade.

Min åsikt:
Visst märker man att det är en barnbok men Dave Eggers har ändå lyckats göra en saga för alla åldrar med ett intressant ämne i botten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar