Sista beställningen på Balto av Faïza Guène

Nummer: 871
Titel:
Sista beställningen på Balto
Författare: Faïza Guène
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2008/2010
ISBN: 978-91-1-302116-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Joigny-les-Deux-Bouts är en sömnig förort i slutet av en pendeltågslinje utanför Paris. Här händer ingenting alls av intresse. Förrän nu, vill säga, när Joël Morvier hittas knivskuren till döds på sin egen bar Balto.
Vem utförde dådet? Var det Madame Yéva, som brukade köpa sina cigaretter hos Joël och tvingades utså hans eviga tafsande? Eller hade hennes arbetslöse man Jacquot fått veta vad som pågick, rest sig ur tv-soffan och utkrävt hämnd? Var det deras son Tani, han som slog ner yrkesvägledaren för några månader sedan och relegerades från skolan? För det kan väl inte ha varit Yeznig, Tanis lillebror, som är förståndshandikappad och inte kan prata rent trots att han är en bjässe till trettonåring?

Min åsikt:
Återigen en riktigt bra bok av Faïza Guène som är både lättläst och underhållande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar