Det är så konstigt nuförtiden av Karin Flygare

Nummer: 873
Titel:
Det är så konstigt nuförtiden
Författare: Karin Flygare
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-501-1142-2
Betyg: 4 av 5


Om boken:
”Jag hade aldrig tänkt mig att min kloka, förståndiga, bildade, intelligenta, ängsliga och försiktiga mamma skulle få demens och göra konstiga saker. Ibland undrade jag förstås hur länge hon skulle klara sig själv. Men att hon skulle börja gå vilse och förväxla mig med andra hade jag inte tänkt mig in i. Hon var ju alltid så redig och ordentlig.”

Birgittas 86-åriga mamma bor sedan länge ensam i det radhus som varit hennes hem i fyrtioåtta år. Men nu har hon plötsligt börjat röra ihop saker, förlägga nycklarna eller tappa bort glasögonen. Ibland glömmer hon att äta och andra gånger tycks hon ha förflyttats femtio år tillbaka i tiden.
Birgitta gör allt hon kan för att fylla sin mammas behov, men det räcker aldrig riktigt till. Själv har hon ett heltidsjobb att sköta, barn och man att träffa, ett eget liv att leva.
En dotter blir en mamma och en mamma blir ett barn, och Birgitta märker att hon håller på att bli förälder till sin egen mamma.

Min åsikt:
En stark och intressant historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar