Pojke med cyklop av Magnus Utvik

Nummer: 888
Titel:
Pojke med cyklop
Författare: Magnus Utvik
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-46-22040-4
Betyg: 5 av 5

Om boken:
”Jag hänger ut genom fönstret i mitt rum. Mörkt. Tomt. Tyst. Vindstilla. Detta måste vara Döden. Hans rike. Här är han kung. Han hämtade Ove och nu har han kommit hem till oss. Du kan ta pappa, säger jag, men jag är bara nio år och kan inte simma. Döden svarar inte. Han arbetar i det tysta.”

När Mattias fyller nio år får han ett cyklop i present. Hela sommaren går han runt ensam med cyklopet på huvudet. Mattias väntar bara på att farbror Ove skall komma, Ove som varje år kommer cyklande från Kristianstad. Den här sommaren kommer han inte. Han kommer aldrig mer. Mattias bestämmer sig för att överleva, trots allt.


Min åsikt:
En liten bok men ack så stor ändå. Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar