Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist

Nummer: 889
Titel:
Rosa elefanter
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa böcker
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7355-127-4
Betyg: 5 av 5

Om boken:
Selma och Artur Jacobsson bor på en liten gård i Tommarp. Jordbruket är nedlagt och de enda djuren som finns kvar på gården är hönsen och katten Murran. Selma och Artur har några år kvar till sjuttio och de lever ett stillsamt liv med lite smågnabb som enda spänning.
En dag börjar det lysa i Nils Bloms fönster. Hans dotter Disa har nämligen bestämt sig för att flytta dit permanent eftersom hon fått elallergi. Längre upp på vägen flyttar Arne och Britt Hernemo in, som visar sig vara strängt upptagna med att leva enligt Bibelns ord.
Samtidigt försvinner en man spårlöst från Simrishamn, och Artur börjar ana oråd. Vad sysslar egentligen Hernemos med på kvällarna i skydd av mörkret? Artur vet inte vad han ska tro.
Det blir en tid av oro för Selma och Artur. På ena sidan vägen frireligiösa tältmöten och på den andra Disas trevliga men new age-inspirerade sällskap. Efter många turer och missförstånd lägrar sig lugnet igen över den skånska myllan, så som alltid i Karin Brunk Holmqvists böcker. Alla inblandade har blivit lite klokare och kommit ett steg vidare i sitt liv.


Min åsikt:
En otroligt underhållande roman som gav mig många skratt.

Vald till månadens bok i april 2010.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar