Jag ska bara fixa en grej i köket av Moa Herngren

Nummer: 902
Titel:
Jag ska bara fixa en grej i köket
Författare: Moa Herngren
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-46-22034-3
Betyg: 4 av 5


Om boken:
Ingrid är ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare. Ingrid dricker vin , mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, men hennes lilla dotter Juni är inte lika lätt att lura.
På jobbet blir hon närmast mobbad av sina tidigare arbetskamrater, numera underordnade, som inte kan förstå varför just Ingrid fick tjänsten som föreståndare. Utanför jobbet försöker hon hålla ihop ett liv som hon tappar kontrollen över ju mer hon kämpar för att inte göra det.
Det är tufft, vilket motiverar ännu ett glas vin. Ett gömt glas i kryddhyllan när hon steker blodpudding med bacon en vanlig tisdagskväll, och Ingrid får den flykt in i dimman som hon behöver för att orka vara den hon tror att hon måste vara en dag till.

Min åsikt:
En stark och smärtsam historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar