Midvinterblod av Mons Kallentoft

Nummer: 917
Titel:
Midvinterblod
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & Kultur/Pocketförlaget
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-85625-59-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra.

Vald till månadens bok i juni 2010.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Midvinterblod av Mons Kallentoft“

  1. […] Midvinterblod av Mons Kallentoft […]

  2. […] du kan vinna är: Midvinterblod av Mons Kallentoft Udda av Sara […]

Lämna ett svar