Skyline av Patricia Schonstein Pinnock

Nummer: 933
Titel:
Skyline
Författare: Patricia Schonstein Pinnock
Förlag: Bokförlaget Tranan
Utgivningsår: 2000/2002
ISBN: 91-88420-47-7
Betyg: 2 av 5

 


Om boken:
Längst upp på Long Street i centrala Kapstaden ligger Skyline, hyreshuset där Mossie och hennes storasyster bor tillsammans med sin alkoholiserade och tablettmissbrukande mamma. Större delen av tiden tillbringar de med grannarna, en samling vinddrivna existenser från Afrikas alla hörn, som kommit till Sydafrika i hopp om att finna nytt liv i Nelson Mandelas regnbågsnation. Där finns transvestitparet Alice och Blubell, hårfrisörskan Princess från Rwanda, den nigerianske droghandlaren och det blinda polisparet Gracie och Cliff. Samt Bernard, som försöker undkomma minnena från ett krig, högt uppe under stjärnorna på Skylines tak.

Min åsikt:
Boken berör men känns ändå inte helt ok. Nåt fattas.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar