Svartvintern av Marianne Cedervall

Nummer: 942
Titel:
Svartvintern
Författare: Marianne Cedervall
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-27-11941-3
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Läkaren Mirjam har tagit sin tillflykt till Lappland efter att ha varit med om en otäck händelse hemma på Gotland, en händelse hon har stora skuldkänslor för. Hennes bästa vän och raka motsats Hervor är inte sen att kasta sig på flyget från USA och göra henne sällskap. Tillsammans ser de fram emot en lugn vinter i Hervors hemby, Kuivalihavaara, men det visar sig snart att den blir allt annat än stillsam.
När den välkände operasångaren Ralph Sörarve plötsligt dyker upp och flyttar in i det gamla hotellet, byns stolthet, får byborna något att spekulera om. Ralph får känna på hur det är att vara nykomling i det lilla samhället och upptäcker snart att det inte är alldeles lätt. Och när hans pojkvän Eric gör honom sällskap och deras storslagna planer för hotellet tillkännages, blir det än värre. Någon vill dem riktigt illa och dessutom tycks hotellet ruva på en otäck hemlighet. Som tur är får Ralph och Eric två pålitliga bundsförvanter i Mirjam och Hervor, som kommer till undsättning på sitt eget vis…

Min åsikt:
Det är underbart att få läsa om Mirjam och Hervor igen.
En bok fylld med humor, spänning och vänskap.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar