Att välja tystnaden av Ingrid Giöbel-Lilja

Nummer: 945
Titel:
Att välja tystnaden – en syster om en syster
Författare: Ingrid Giöbel-Lilja
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1989
ISBN: 91-1-883622-4
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Ingrid och Brita. De två systrarna i en syskonskara på sex. Ingrid föddes 1903, Brita ett och ett halvt år senare. Brita, den glada, temperamentsfulla, konstnärligt begåvade, som precis i början av vuxenlivet, i 22-årsåldern, måste tas in på sinnessjukhus. Och som kom att tillbringa hela sitt vuxna liv där, alltmer innesluten i sig själv. Brita, som till slut tystnade helt. ”Mors lilla Britabarn”, som  inte glömdes, men blev till en sorg, ett samvete, en förtvivlad tystnad för sin familj

Min åsikt:
En berörande skildring av både en familj och av systern Brita som försvann in i tystnaden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar