Katt i huset av Doreen Tovey

Nummer: 946
Titel:
Katt i huset
Författare: Doreen Tovey
Förlag: Trevi
Utgivningsår: 1957/1976
ISBN: 91-7160-912-1
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Den engelska boken Katt i huset är en klassiker bland kattböcker. 1961 kom den första svenska utgåvan. Katt i huset är inte en handbok för kattskötsel. Den är en ovanligt rolig skildring av hur det är att bo i en liten engelsk by med ett antal livliga siameskatter.
Doreen Tovey berättar galghumoristiskt om hur hon skaffade en siames för att bli av med husets möss – mössen fick hon behålla men sinnesfriden förlorade hon för alltid. Siamesen hette Sugieh och Doreen och hennes man Charles beslöt efter ett påfrestande år att låta Sugieh bli mor, i hopp om att hon skulle stadga sig. Det gjorde hon inte – hon fick bara några likasinnade som gärna deltog i allt som verkade muntert och förbjudet, som att dala ner ut plommonträdet rakt på kyrkoherden huvud, eller förfölja hästar, eller dyka i badkaret, eller gräva hål i trädgården.
Vampen Saba och De Blå Gossarna som slåss jämt, stackars Charles som alltid råkar illa ut och den oemotståndlige Salomo med fladdermössöronen utgör en församling som ingen undgår att bli charmerade av.

Min åsikt:
Åh, som jag skrattat när jag läste den här boken. En fantastisk bok för alla kattälskare.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Katt i huset av Doreen Tovey“

  1. Jag läste denna bok -88 när jag låg på BB med min förste son. INGEN av alla böcker jag läst har satt sig i mitt minne som den. Helt underbar,om du älskar katter så är det ett måste att läsa den. Tyvärr så blev mitt exemplar av den stulet,så är det någon som vet om någon till salu snälla säg till mig. kramizz

Lämna ett svar