Alberts sista önskan av Mitch Albom

Nummer: 947
Titel:
Alberts sista önskan
Författare: Mitch Albom
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-37-13561-8
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Mitch Albom är mitt uppe i en blomstrande karriär i Detroit och har alla materiella tillgångar som han kan önska sig. Men han har förlorat sin inre gnista och sin barnatro och kanske är det avsaknaden av en djupare mening i livet som får honom att söka sig tillbaka till barndomen. När han återknyter bekantskapen med rabbinen Albert Lewis blir det början till en djup vänskap och många samtal mellan den unge journalisten och den åldrande gudsmannen i livets slutskede.

När Mitch kommer i kontakt med prästen Henry, en omvänd före detta langare som vigt sitt liv åt en kristen församling bestående av hemlösa, brottslingar och narkomaner, upptäcker han allt fler likheter mellan prästen och rabbinen, trots att de verkar i två helt skilda världar. Båda har hittat sin styrka i tron på någonting större än de själva och för Mitch innebär det att livet för alltid har tagit en annan riktning.

Min åsikt:
En stark och mycket intressant bok om livsöden och tro, fylld med värme och visdom.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar