Anna-Lena från Montmartre av Anna-Lena Brundin & Katrin Jakobsen

Nummer: 948
Titel:
Anna-Lena från Montmartre
Författare: Anna-Lena Brundin & Katrin Jakobsen
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-46-20193-9
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Anna-Lena Brundin har en lya i Montmartre. Katrin Jakobsen har bott där i femton år. När de gick och såg filmen Amelie från Montmartre drabbades de av en insikt: det var ju egentligen inte i Paris de bodde… det var i… Montmartre. Efter det vägrade de att lämna berget och detta är deras kärleksförklaring till ”Paris bästa kulle”. Anna-Lena kåserar tänkvärt och uppsluppet om människor och möten: om det klassiska kafélivet, otuktiga tankar i tvättomaten, en flyende snigels grymma öde, vådan av japanska guideböcker, shoppingfrossa, en euforisk afton på Pigalle, kvällen då tjejerna sminkade bort ett bord… Här finns också en guide med handfasta tips på roliga ställen att äta, shoppa, picknicka och roa sig. Allt kompletterat med Katrins karakteristiska och underfundiga fotografier.

Min åsikt:
En del roliga kåserier.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar